ΑΡΤΑ

Aπό Αθήνα: Μέσω της Εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων GR-EO-5.svg. Η πρόσβαση θα γίνει ακόμη πιο εύκολη μετά την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού Autokinetodromos A5 number.svg, ο οποίος είναι ένας σχεδιασμένος και υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα. Θα ξεκινάει από την Πάτρα, κοντά στο Ρίο Αχαΐας, θα διέρχεται από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Άρτα και θα καταλήγει στα Ιωάννινα όπου θα συνδέεται με την Εγνατία. Είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55.

Από Ιωάννινα:Μέσω της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου GR-EO-5.svg.

Από Θεσσαλονίκη:Mέσω της Εγνατίας Οδού Autokinetodromos A2 number.svg δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου με μήκος 670 χλμ, ο οποίος ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα, διασχίζει ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους. Στο ύψος των Ιωαννίνων, ακολουθούμε την Εθνική οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου GR-EO-5.svg και φθάνουμε στην Άρτα.

Από Πρέβεζα: Μέσω της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Φιλιππιάδας GR-EO-21.svg.

Από Ηγουμενίτσα:Μέσω της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας GR-EO-18.svg και λίγα χιλιόμετρα πριν την πόλη της Πρέβεζας ακολουθούμε την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Φιλιππιάδας GR-EO-21.svg.

Από Τρίκαλα: Μέσω της Εθνικής οδού Τρικάλων-Άρτας GR-EO-30.svg. Με αφετηρία τα Τρίκαλα ακολουθούμε τη διαδρομή που περνάει από Πύλη, Στουρναρέϊκα, Βαθύρευμα, Μεσοχώρα, Κάψαλα, Αθαμάνιο, Βουργαρέλι, Κάτω Αθαμάνιο, Μελάτες, Πέτα και φθάνουμε στην Άρτα.

Από Καρδίτσα: Μέσω της Επαρχιακής οδόυ Καρδίτσας-Άρτας. Με αφετηρία την Καρδίτσα ακολουθούμε τη διαδρομή που περνάει από Μουζάκι, Αργιθέα, Γέφυρα Κοράκου, Πηγές, Γρέβια, Μηλιανά, Αστροχώρι, Κρανιές, Ξηρόκαμπο, Άνω Καλεντίνη, Πέτα και φθάνουμε στην Άρτα.

Αεροπορικώς, η Π.Ε Άρτας εξυπηρετείται από τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων και τον Αερολιμένα Ακτίου