ΣΟΦΙΑΣ. ΓΝΩΜΙΚΑ

"ΥΓΙΕΙΝΑ" ΓΝΩΜΙΚΑ!


cherries

*ΩΦΕΛΕΕΙΝ Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ* . Να ωφελείς παρά να βλάπτεις ή αν δεν μπορείς να ωφελήσεις να μην βλάπτεις . (Φράση από τον όρκο του Ιπποκράτη) .

*Ασχολείται με τις αρρώστιες ο γιατρός, αλλά γιατρεύει η φύση* . (Ιπποκράτης, *ΦΥΣΙΣ, ΝΟΣΩΝ ΙΑΤΡΟΣ*)

*Ιατρική και υγεία δεν είναι τίποτα άλλο από την υγιεινή φυσική διατροφή . Το φάρμακό σου η τροφή σου* . (Ιπποκράτης) .

*Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου* . (Ιπποκράτης) .

*ΟΥΔΕΝ ΩΦΕΛΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΕΣΤΙ , ΕΑΝ ΤΟ ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΗ* , δηλαδή αν απουσιάσει η υγεία από τον άνθρωπο , δεν υπάρχει κάποιο όφελος γι΄αυτόν απ΄όλα γενικά τα άλλα αγαθά του . (Ιπποκράτης) .

*Το πρώτο από όλα τα καλά είναι η υγεία , το δεύτερο το ψυχικό κάλλος και το τρίτο να πλουτίζεις δίχως δόλο* . (Πλάτωνας) .

*ΕΝ ΤΩ ΔΙΑΝΟΕΙΣΘΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΦΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΜΗ ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ* . Δηλαδή στη σκέψη, πολλοί σε μεγάλα ζητήματα σφάλλουν όταν δεν είναι υγιείς . (Σωκράτης από Αθήνα) .

*Στους θεούς προσεύχονται για υγεία οι περισσότεροι όμως όλα τα αντίθετα για την υγεία κάνουν* . (Διογένης) .

*Η υγεία αποτελεί προέκταση της σωφροσύνης* . (Ζήνων ο Στωικός από Κιτίο Κύπρου) .

*Η φύση ευχαριστιέται με την ίδια φύση , η φύση κυριαρχεί στη φύση και η φύση νικά τη φύση (βότανα εναντίον ασθενειών)* . (Δημόκριτος) .

*Η ιατρική για να προάγει την υγεία πρέπει να ερευνήσει την αρρώστια, όπως η μουσική για να δημιουργήσει την αρμονία πρέπει να ερευνήσει τη δυσαρμονία* . (Πλούταρχος) .

*Όποιος λογαριάζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία του τεμπελιάζοντας, φέρεται το ίδιο ανόητα όπως και ο άνθρωπος που νομίζει ότι με τη σιωπή θα βελτιώσει τη φωνή του* . (Πλούταρχος) .

*Αυτοί που τρώνε και γυμνάζονται πολύ δεν είναι πιο υγιείς από εκείνους που κάνουν όσα πρέπει . Έτσι , όχι όσοι ξέρουν πολλά , αλλά όσοι ξέρουν χρήσιμα είναι σημαντικοί* . (Αρίστιππος από Κυρήνη)

*Υγεία δεν είναι η απουσία νόσου ή αναπηρίας , αλλά η πλήρης σωματική , ψυχική και κοινωνική ευεξία του πολίτη* . (Νίκος Βαρδιάμπασης Συγγραφέας - Ιατρός) .

*Οι ασθένειες που καταστρέφουν τον άνθρωπο δεν είναι λιγότερο φυσικές από τα ένστικτα που τον προστατεύουν* . (Σανταγιάνα , Ισπανός φιλόσοφος) .

*Η υγεία είναι το σημαντικότερο δώρο, η ικανοποίηση ο μεγαλύτερος πλούτος, και η πίστη η καλύτερη σχέση* . (Βούδας) .

Υ.Γ.: Ο πιο θαυματουργός γιατρός είναι η φύση, γιατί θεραπεύει τα τρία τέταρτα όλων των ασθενειών και καμιά φορά δεν κακολογεί για τους συνάδελφούς της . (Αγνώστου,πιθανόν "κακολογημένου" γιατρού... ) .

περισσότερα εδώ...!

go-up

gp in